in De soi

HUF HAUS: Case din reviste la 2 paşi de Bucureşti

huf_01

Ştiţi cartierele alea din suburbiile americane care apar în filme? Cele în care locuiau Don Draper, Kevin McCallister sau Roger Murtaugh în Lethal Weapon 3 şi 4? Cartierele cu străzi perfect asfaltate, cu canale aranjate la milimetru, cu totul gândit şi măsurat. Un astfel de cartier se construieşte şi în nordul Bucureştiului, în apropiere de Baloteşti. Se numeşte Dumbrava Vlăsiei şi e situat în mijlocul pădurii. Primele case au fost deja ridicate de compania germană HUF HAUS, cu scopul de a promova tehnologiile şi a convinge doritorii că întregul proiect e unul cu adevărat premium. Am fost să le văd săptămâna trecută şi am rămas impresionat. Şi de case, şi de preţuri. Dar ajungem şi acolo.

HUF HAUS e o companie germană fondată în 1912 de Johann Huf într-un orăşel aflat între Koln şi Frankfurt. 100 de ani mai târziu compania e condusă de Georg Huf, nepotul lui Johann, iar la încălzire au ieşit deja 2 dintre băieţii lui Georg, care se pregătesc să preia frâiele afacerii când va fi momentul. Pe mine m-au câştigat pe loc, ador poveştile astea cu business-uri construite pe parcursul a mai multe generaţii. Au dat lovitura abia prin 1958, când au construit pavilioanele pentru Germania şi Arabia Saudită la Expoziţia Mondială de la Bruxelles. 60 de ani mai târziu au ajuns la o cifră de afaceri de 80 de milioane de euro, şi asta construind doar 120-140 de case pe an. Mi se pare fabulos, e exact povestea aia clasică cu afacerea germană care face lucrurile cu rigoare şi construieşte nişte case demne de cataloagele Neckermann (dacă sunteţi prea tineri ca să înţelegeţi trimiterea asta, întrebaţi un părinte).

huf_04

Revenind la case, arată ca şi cum n-ar fi făcute în România. Am mai văzut proiecte mişto care au ieşit prost pentru că s-au folosit muncitori ce au făcut treabă de mântuială, de-aia cei de la HUF HAUS au adus meşteri din Germania pentru aceste două case. Nu ştiu dacă au fost toţi nemţi, dar cel puţin coordonatorii echipelor vorbeau limba lui Goethe. Rezultatul e flawless, nişte finisaje cum n-am mai văzut nicăieri la o casă din România. De obicei, dacă te uiţi atent mai găseşti diverse imperfecţiuni la finisaje. Aici nu e cazul. Totul e de revistă, iar nemţii au promis că aşa va fi şi după prima iarnă.

Pe lângă arhitectura modernă, casele au şi tot felul de tehnologii de ultimă oră, nişte centrale termice mari cât o garsonieră din Berceni, sistem de încălzire şi răcire pe sub pardoseală etc.

Casa cea mare are 295 de metri pătraţi la parter şi etaj, casa cea mică are 175 de metri pătraţi. Plus garaj, plus subsol, plus curte, plus peisajul superb. Cea mică are şi obloane care se reglează automat, pentru ca oamenii care îşi doresc intimitate să aibă această opţiune. Casa cea mare are mulţi pereţi din sticlă, ceea ce le permite vecinilor curioşi să vadă caviarul pe care îl deguşti în dinning room. Dar presupun că la nivelul ăla nu prea îţi mai pasă nici de vecin, nici de caviar.

Casa HUF HAUS Art 5 (cea mare) arată cam aşa:

Are jacuzzi, o baie uriaşă cu două duşuri, o cadă aurie pe care n-o găsesc prin poze dar pe care o puteţi vedea reflectată în geamul de la jacuzzi, încă o baie, vreo 3 dormitoare, birou, living, dining room, două garaje.

HUF HAUS modum 8:10 (casa cea mică) arată aşa:

Are „doar” 3 dormitoare, living, birou şi două băi, două garaje, fără jacuzzi, fără cadă aurie. O bătaie de joc, cum ar zice Dan Blizerian.

Ok, v-am povestit şi arătat destul, să ajungem la subiectul sensibil. Casa cea mare poate fi cumpărată exact aşa cum e acum (cu mobilă şi finisaje nemţeşti) pentru 3 milioane de euro, în timp ce casa cea mică este disponibilă la preţul de 1,3 milioane de euro. Prima e construită pe un teren de 2000 de metri pătraţi, cea de-a doua e pe un teren mai mic. Evident, oamenii care îşi permit astfel de case nu cred că se împiedică la dimensiunile terenului din jur 🙂

Sincer să fiu nu-mi dau seama cine ar putea să dispună de astfel de sume pentru o casă, dar promit să urmăresc subiectul, cred că Dumbrava Vlăsiei se poate dovedi un concurent serios pentru complexul Stejarii (altul pe zona asta premium nu-mi vine în minte).

Dacă vă doriţi o astfel de casă, vă puteţi uita încă o dată pe poze. Dacă vă permiteţi o astfel de casă, aş avea şi eu nevoie de 1 milion de euro împrumut până anul viitor 😀

20 de comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu